RaspAnd donosi Android 7.1.2 Nougat na Vas Raspberry Pi 3 i jos mnogo korisnih alata

Podijeli znanje, tebi ništa, nekom posao

RaspAnd donosi Android 7.1.2 Nougat na Vas  Raspberry Pi 3

GNU/Linux developer Arne Exton objavio je release  novog build-a svog komercijalnog  RasnAnd projekta koji omogucuje korisnicima pokretanje Google Android mobilnog operativnog sistema na Raspberry Pi 3 single-board masinama.

RaspAnd Build 171019 je predstavio podrsku za instalaciju uz pomoc GNU/Linux distribucije kao i podrsku za instalaciju istog, sa Windows OS, uz pomoc  win32 disk imager alata, koji je limitiran na 5GB slobodnog prostora za pohranjivanje podataka, bez obzira na velicinu SD kartice koju koristimo.

“Moguce je koristiti samo 5GB prostora bez obzira koju velicinu kartice imate.  Danas sam upload-ovao novu verziju, koja moze (mora) biti instalirana uz pomoc Linux operativnog sistema” izjavio je Arne Exton prilikom release verzije. “Novi sistem 171019 je u sustini baziran na prethodnoj verziji RaspAnd sistema 170805.”

Koristenjem poslednjeg build-a, korisnici ce biti u mogucnosti da iskoriste i do 56GB slobodnog prostora za pohranjivanje licnih podataka na RaspAnd ako pri tome koriste 64GB MicroSD karticu. Najbolje od svega, particionisanje moze biti izvedeno uz pomoc popularnog i open-source Gparted alata, koji je obicno ukljucen u vecini GNU/Linux distribucija. Jos jedna cool vijest, Kodi 18.0 Alpha 1 je preinstaliran u sklopu RaspAnd-a. Pored navedenog, imajuci u vidu ove prednosti, Arne Exton takodje odrzava/azurira Kodi media centralni repository od verzije 17.3 pa sve do trenutnutnog development release-a, u trenutku pisanja ovog posta. Kodi 18.0 Alpha 1, je takodje odlucio da zamijenias Google Chrome web browser sa Mozilla Firefox 56.0 i uveo podrsku za AIDA 1.47 hardware information utility.

Kao sto samo ime govori, RaspAnd 7.1.2 Nougat je baziran na Google Android 7.1.2 “Nougat” operativnom sistemu , koji se od sad moze instalirati na MicroSD kartici i pokrenuti na Vasem Raspberry Pi 3 single-board kompjuteru uz pomoc omiljene GNU/Linux distribucije, prateci instrukcije na stranici developer-a http://raspex.exton.se/?p=733.

Izvor: Softpedia.

Podijeli znanje, tebi ništa, nekom posao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *