Prvenstveno zato sto nudi kvalitetnu edukaciju potpuno besplatno, bez skrivenih troskova i marketinskih trikova. Pored zabavnog, zanimljivog, ali prije svega korisnog sadrzaja, programiranje.ba ima za cilj osposobljavanje pojedinca za samostalni rad na polju komjuterskog programiranja i sticanja znanja koje zasigurno moze obezbijediti uspjesnu profesionalnu IT karijeru. Sve video lekcije su hostovane na YouTube kanalu dok listu popratnih PDF prirucnika i kompletnog koda koji prati predavanja mozete pronaci na GitHub linku, takodje besplatno, jer znanje treba biti dostupno svima.

Pored kurseva programiranja, mozete pronaci kurseve Linux sistem administracije, AWS Cloud tehnologija, Docker i Kubernetes, te pratecih alata za automatizaciju u svakodnevnom svijetu savremene DevOps filozofije.

Ja cu vremenom dodavati kurseve, a svake druge sedmice, za sve koji se prijave na mailing listu, dobijacete obavjestenje o izmjenama za protekli period. Obavjestenja se sastoje iskljucivo od novih kurseva i posledjih clanaka sa bloga.